17 November 2008

hikayat kipas2 kecoakopro~

Nama : kipas aneh

Pemilik : mrnaufal

Ciri2 : hanya tuannya saje yg akan merasa sejuk kerana kipas ini tidak akan mengipas orang lain selain daripada tuannya sahaja..merupakan kipas yg sgt setia pada tuannye..

Rekod : dipercayai telah mmbunuh beratus-ratus ekor nyamuk berdasarkan bangkai2 nyamuk yg didapati bergelimpangan di dalam kipas tersebut..merupakan sbb utama mayu dpt tido awal,aman damai dan tanpa gangguan nyamuk...setelah kipas ini dibeli, nmpknye nyamuk kelihatan hampir pupus dalam rumah kecoakopro nih..

Nama : kipas xgune

Pemilik : syapik dan mayu (ade 2 bijik)

Kelebihan : ringan dan tahan lasak

Kekurangan : xtau ape sbnrnye motif kipas nih dicipta..mgkin hanya sbgai hiasan kerana kipas ini lgsg tidak dpt menyejukkan ape2...tau nk tunduk je lak tuh...(spt di dalam gmbr)

Nama : kipas togel

Pemilik : mohdapai

Ciri2 : hanya ade blade kipas je...die pnye cover mamat nih dh cabut kerana beliau percaya bahawa ini akan melancarkan lagi peredaran udara dan lebih menyejukkan serta menyegarkan rumah kami..

Rekod : Berjaya menyakitkan kaki wahidi dan bahu mayu kerana trkena blade kipas yg terdedah.. wahidi masih terasa kesakitan smpai skrg tapi mayu hanya terasa geli2 pada bhgian ketiak (no offense ek mayu..haha..)

Nama : kipas memekak

Pemilik : tocet

Ciri2 : mengeluarkan bunyi umpama motorboat dan buleh bergerak ke tempat lain dengan sendirinya..

Sejarah : pernah menjadi kipas yg sempurna dan diidam-idamkan oleh semua penghuni kecoakopro sblm brlakunye sebuah tragedi...

Alkisah : pada satu pagi yg hening, dua org mamat hensem sedang brgurau senda..(dua2 kepala darkside lak tuh..haha..).tibe2, seorg drpd mereka yg lebih 'darkside' telah tersepak kipas itu sehingga jatuh dan mematahkan blade kipas yg menyebabkan trhasilnya bunyi motorboat sehingga kini...

Komentar dari apai : kipas nih bising mcm tuan die gak..

Nama : kipas sempurna

Pemilik : syapik

Ciri2 : mmg sempurna la..mcm kipas normal..merupakan bentuk asal kipas mohdapai..

Alkisah : setelah bengang dgn kipas lama nye yg sengal dan tidak mmpunyai fungsi, syapik dgn panas hatinye mngluarkan sejumlah duit lalu mmbeli kipas ini di kopro..hari2 berikutnya, syapik dpt tido dgn tenang dan tanpa gangguan..

Nama : kipas spesel

Pemilik : wahidi dan shahir (perkongsian hidup..)

Ciri2 : cacat seumur hidup akibat kemalasan 2org tuannya...

Kelebihan : blade yg besar dan sgt menyejukkan

Kekurangan : cacat..tuh je...kalo x dh jdi kipas paling sempurna dah..

Alkisah : setelah brbulan bulan hidup aman damai tanpa kipas, wahidi dan shahir mula merasa serangan nyamuk dan kepanasan yg abnormal ketika tdo di mlm hari...pada keesokan harinya, mereka berdua mmbli sebuah kipas yg besar di kopro...setelah selesai memasang, mereka berdua sedar satu kekurangan...stand kipas nih tertinggal..mereka berdua yg malas nk mengayuh ke kopro balik mengambil keputusan utk amik stand kipas tuh pada esok hari dan smpai skang x amik2 pn lagi..(sengal nye la tuan die nih...)

Komentar dari wahidi : saya dan shahir dgn sebulat suara setuju untuk mmbesar dgn kipas istimewa ini selama 5thun kami di sini...



tuh je yg dpt saya smpaikan utk hari nih...ingat kata2 nih, tanpa kipas, siapa lah kita....




-majulah kecoakopro utk ukrida-

17 comments:

Mayu said...

hoho kipas ku..wlupun aneh tp sgt bgune beb,2 in 1 function,mnyejuk dan mmbunuh..haha

zoe sawyer said...

funny!!!!
kipas pun jd!!!
funny!!!
kalu ak ade kipas berbunyi mcm tocet..ak da campak da...

tocet said...

aku xnk cmpak kipas aku...aku nk campak wahidi dgn apai..kipas aku yg dulu pendiam telah disabotaj..

[e.i.y.k.a.a] said...

tocet.. campak je dak 2 org tuh..
nescaye mst umah ko lg senyap wpun kipas ko bunyik cm motorboat..
hehe..

zoe sawyer said...

jap ak nk tmbah..kipas biru ngn saer mmg spesel la..plg spesel di universe!!!sbb senget tp maseh mengeluarkn angin tuh..
ish spesel2..ak nk satu la...

wahidi said...

zoe nk satu?leh langgan dari aku..
pergh~
main kasar nih..
tocet, jgn cmpk kitorg dow..
nnti msti sepi hari2 ko yg mndtg..
cayer la~

tocet said...

xrisau pon..
nnti pndai2 ar aku download filem SEPI...

pOpkoRnt said...

huahuahuah tabik a sama kipas saer + eddy eh wahidi...chantek~~!!

wahidi said...

leley..
thnx 4 ur cmpliment..

apai_apai said...

wahidi, hati2 dow.. darth vader mmg nk gulingkan aku pon wpun mmg aku dh guling2 stiap hr sbelah die tu..


-may the darkside b with us all-

[e.i.y.k.a.a] said...

guling2?
mohdapai mmg SRK.. huhu.. =P
ala2 hindustan gitu guling2..

wahidi said...

pergh~
aku nk join ko guling2 la apai..
cmbest je tgk..
aku nk guling2 ala power rangers leh x?haha~

zoe sawyer said...

power rangers jgn sebot..
ak sensitip!

apai_apai said...

ika dh slh phm nih..

haiyOo..

xpe2..

next post,

ika n her frens~

wahidi, join aku~

-may the darkside b with us all except ika..n fahmi of kos..n plus mr. fred..n the crazy pakcik who scares ika all the time-

-wahidi- said...

haha~
'im with you' apai...
darkside layan lagu avril lavigne..
haha~

-may the darkside be with us all-

[e.i.y.k.a.a] said...

ceyt.. ak plak yg kene xpsl2..
cmni ar apai.. hehe~

omg.. wpun korg jaat, tp ak rela berade d darkside drpd dicmpakkan ke kelompok brsame2 fahmi, mr fred n the crazy yet pervert psychopath.. huhuhu~

zoe sawyer said...

ak lagi..sebut pahmi je nk muntah!!!
so rele berade di mane saje selain where he's standing..