15 November 2008

ayat-ayat yang cm xkena n pd aku klakar~



Saer - pada suatu mlm yg sepi, sume bdk kecoakopro tgh lepak2 bsame kt uma.. tibe2, blackout berlaku.. lampu padam (of kos la kn), yg tggl hnye lah lampu2 dr skrin laptop yg malap.. sume bdk kecoakopro macho, jadi xde sape pn takut or stat gelabah2.. kemudian, shahir bersuara, mengutarakan pendapat die pasal lampu yg padam.. "aku rase blackout ni sbb ade shortcut"..


Saer - pada suatu mlm, bdk kecoakopro sibuk membincangkan hal2 kelas n jadual2 yg bkaitan.. saer n tocet akn ade kelas pagi2 pd keesokan harinya.. mereka membuat keputusan utk pergi ke UKRIDA dgn lebih awal.. maka, dengan machonye, saer, orang yg xpnh bgn awal berkata, "esok klu ko bgn lmbt, aku tinggal ko"..

Syafiq - dgn muke yg yakin beliau berkata, "season break, prison 4"

Tocet - pada suatu pagi, wahidi tertinggal kunci dlm bilik.. maka, tocet dgn hepinya berkata "5 taun la ko membesar kt koridor ni".. needless to say, ptg tu jgk tocet tertinggal kunci die dlm bilik die.. tanpa membuang masa, sume org ulang ayat pedih die td kpd dirinya..


Saer - die nk ckp mutton curry, tp yg die sebut, "muffin curry"..

Wahidi - wahidi mtk kunci almari mayu, n mayu bg sejambak kunci.. wahidi dgn panas atinye berkata smbil try kunci2 tu satu demi satu, "aku rse cm men perdana ria ko tau x?"

Tocet - suatu pagi yg hening, tocet ade sbijik gule2.. die nk mkn gule2 tu.. so, smbil2 die bual dgn member2, die bkk la gula2 tu.. then, absent mindedly die buang gula2 tu n tinggal plastik je kt tgn die.. die cm blur jap, tp then die mraung r.. dh la ade sbijik je.. die xtau nk marah kt sape.. member dh bantai gelak dh~

Wahidi
- korg igt x mse kte bincang2 kt 101 utk wat mjlis jamuan buke n raye tu? kn ade sorg pmpn bgn tbe2 n tny, "leh x sape2 trgkn kt saye,what's going on?".. wahidi tnp buang mase berkata, "pmpn ni men puase je, die xtau ke kt ujung tu ade raye"..

Saer - nk ckp mak bapak, tp die sebut, "mak batak"

Wahidi - tgh BBQ kt uma kos yg dkt dgn indomaret tu, wahidi nmpk de sorg wanita (batch kite gak..aku igt sape~) tgh kipas2 ayam yg tgh die bakar.. tp kipasan die yg lemah lembut tu hnyelah menyejukkan ayam itu, bkn utk mghidupkan bara2 api.. maka wahidi berkata, "klu nk angin, tiup pn boleh"..

Tocet - "kalau ikot teori, mmg xkena", kata tocet setelah kepalanya terhantuk pada alang di tangga rumah..


4 comments:

[e.i.y.k.a.a] said...

mmg kelakar nak mampos~
hahahahahahahaha...
"season break, prison 4" =P

ak rase ak paham teori tocet tuh. =D

pOpkoRnt said...

seriously lawak!!! cant stop laugh...!!! hahahahhhahaha

zoe sawyer said...

lawak GLOS!!!!!
SERES..BEST!!!
ak ske shafiq nyer..
"season break,prison 4"...
n saer nyer "shortcut"

ak penah terbuang air kotak yg still penoh..pdhal nk buang plastik straw tuh je..so ape yg tocet alami..sgt dipahami..

^-^ said...

klaka gle~~~!!!
pnt da glak...
np la saer bnyk sgt tesasuk nie....
haishhh.....
haha....
^-^