15 November 2008

laporan tentang tragedi 'dulu, kini & selamanya from apai's view..

sejak pindah dari rumah lame, aku sbgi ketua rumah rase amat hepi sbb bdk2 kecoakopro ni hepi.. aku hepi sbb korg hepi.. sjk pindah, byk kenangan manis kita bsame.. kte slalu kuar same2, mkn same2, gurau same2, tido same2 (lain2 tilam r..).. semuanya indah.. aku hepi tgk korg dpt idop dgn lebey selesa kt umah baru.. aku aggp korg cm adik aku sndiri.. aku cbe tunaikan pe yg korg nk.. sume demi ke'hepi'an korg.. aku xkesa abeskan sume duit aku utk korg.. korg panas, aku blikan kipas.. korg boring, aku blikan TV besar.. xcukup, aku blikan PS2.. aku xungkit pon psl korg ade PSP sorg satu tp xgune pon.. korg tido xselesa, aku blikan tilam.. sorg satu lak tu.. sume aku xkesa.. sikit pon aku xsimpan dlm ati.. aku hepi asalkan korg hepi.. aku rse mmg tggjwb aku utk wat korg hepi.. tgk korg sume unite dgn each other, wat aku pk yg kte akn trus jd kwn baik utk slamenye.. xsgke aku salah.. aku igt panas sampai ke ptg, tp mendung di ptg hari..

mendung yang diperkatakan itu..

korg cakap dgn aku, internet penting gile.. nk wat ini, nk wat itu.. aku setuju, tp aku xsangka sume ni leh jd akibat dr bnde ni.. sbulan kite tggu pakcik internet tu psg.. mse tu, kite unite elok je.. kite sume bsatu marah2 pakcik tu.. tp, lps pasang, stat de prubahan dlm hbgn kte sume.. kte dh xcakap dgn each other.. sume bz dgn YM, friendster n blog masing2.. aku tgk, mkin lme mkin kurg harmoni antara kite sume.. sket2 dh leh marah.. sket2 dh tarik muke masam.. aku heran, nape leh jd gni? kte dh lpe ke pe yg kte ade b4 de internet tu? mse tu kte de each other je.. bosan2 pn, kte akn cri mmbr jgk utk bual2.. tp skg, sume dh ade mmbr2 len.. yg ade kt dpn mate ni kte mule lupe.. yg ade kt dpn mate ni kte stat wat xpduli.. aku kcik ati gak la, bkn sbb aku xde laptop nk YM n blogging.. aku leh pinjam je.. aku kcik ati sbb hubgn mesra yang lme ni aku cbe semai sume dh gagal.. macam benih yang cube aku tnm elok2, tp last2 kne timbus dgn pasir yg byk smpi benih tu mati.. mcm aku cbe tnm unity dlm ati kte, last akibat internet, musnah segalanya..

contoh : benih yg ditimbun pasir

klu dulu, kte bahan each other pon, xde yg nak tarik2 muke masam.. tp sjk ade internet, sgalenye brubah.. konon nk unite lebih, kite wat 1 blog uma.. same2 kite bg name yg kite pilih.. sume stuju dgn name tu.. aku igt, benih yang aku semai tu dh leh idop blk dgn adenye blog uma ni.. tp skali lg aku silap.. sume org ttp same je.. tp bahan membahan jd mkin panas.. sume gune blog uma tu utk jatuhkan satu sama len.. smpi la satu hari, wahidi bahan mayu sebagai musuh n blog psl profil mayu kt blog uma.. mayu pn mule pk care nk bls dendam.. aku dh perasan bnd ni.. buktinya,

mayu banyak termenung sendirian, pk idea utk dendamnye..

awek lawa pon die dh xpduli.. die brubah serta merta..

muke die pn sntiase fokus je..

edit sket mke fokus die..

ptg tu, aku tgk, aku tgk die tulis2 ape ntah.. mybe draft dendam die kot.. die xpduli sebelah die ade sape pon..

mayu tgh tulis2 draft die.. bz gile.. wpun org sebelah die dh tido..

dan die terus menulis.. walaupon ade org yg gelak2 kt belakang die..

aku respek abes smgt membara mayu, tp malangnye, die gunekan utk musnahkan ppaduan yang aku semai selama ni.. aku kecewa.. malam tu jgk, mayu jalankan misinya.. dia xpduli ppaduan, die xpduli makan, die xpduli pmpuan.. wahidi cuba pujuk die malam tu.. mcm2 wahidi twrkan..

makanan [cereal+susu+strawberi],

makanan[nugget]

n duit[11.55 juta]

tapi,die tolak sume tu.. die tulis n post blog die mlm tu jgk.. mmg gempar abes malam tu.. bdk2 kecoakopro sume tgamam.. mmg xsgke mayu simpan dendam gni.. aku mule pk, slame ni, pe yg die wat tu, adekah hanya lakonan? tocet n syafiq pn same tkjut saat mmbace blog tu..

tocet sampai xleh ckp pape.. mmg tkjut abes..

syafiq pn same..

tp, kesan yg paling teruk adlh pd mgsanye sndiri.. berat mata yang mmbaca, berat lagi bahu yang kena sound.. kehidupan seharian wahidi terus berubah.. ditemani SMS2 pengubat lara dari teman tp mesranya.. hanya itu yng buat die trus hidup..

bile bgn pd pg itu, kesannya jelas.. wahidi mmg xmampu nk agkt muke pon..

kat kelas pon, die terus-menerus menyesali perbuatan2 lampaunya trhadap mayu..

wpun kelas dh btukar, die ttp mnyesali jgk tindakan2 lampau yang kini menghantui dirinya..

xcukup dgn die, die mtk tlg syafiq utk tlg mnyesali tindakan2 lampaunya..

wahidi mmg tros out of kontrol.. depression abes.. xbrani dh nk ckp dgn mayu.. sehingga satu hari, die amek lgkh drastik.. die nekad nk bunuh diri.. aku hny mampu melihat.. aku cbe halang, tp apakan daya.. aku xmampu nk thn die.. mgkin semua ni salah aku.. ptg tu jgk, wahidi keluar dr rumah, niat di hatinya bulat, nk tamatkan riwayat dirinya, once and for all..

wahidi cuba bunuh diri dgn makan 4 kg tepung mentah.. farid asyraf hanya mampu menenangkan wahidi tp wahidi still jgk mkn tepung2 tu..

tibe2, farid dpt 1 idea bernas..

die ganti tepung2 tu dgn tembikai yang manis.. wahidi termakan pujuk rayu dan janji lelaki yang ditaburkan farid..

stlh bbrape lame, aku smpi di tmpt kjadian n bjaye pujuk wahidi dgn janji2 manis supaya die blk ke rumah.. wahidi kelihatan bingung.. mgkin sbb tepung2 tu dh msuk otak die kot..aku xtahan lg.. aku kena selesaikan masalah ni.. aku xnk bdk kecoakopro berpecah.. aku kena try tny pndpt ahli2 uma yg len..

syafiq,ble aku tny,hny mampu wat mke xphm je.. aku kecewa..

tocet,takut utk msuk cmpur hal ni..aku xsalahkan die..mmg ptut pn, sbb tyme die bce post tu pn mke die dh len dh..

last2,aku tny saer.. tp aku dh agak.. bdk ni mmg xkn bg jwpn pd persoalan aku.. die xlyn aku n trus bmain bunge api..

kali ni, aku lak nekad.. aku gi tny mayu tros..xkn nk biar bnde mcm ni lame2..

mule2,die xlayan aku lgsg..

tp aku pakse jgk die jwp..die pusing, tp aku tgk mke die, die cm hepi lak..

tbe2,die gelak besar.. aku sgt heran..

zoom sket mke hepi die.. die gelak smbil berkata, "pueh ati den.."

aku bingung.. akhirnya, aku biar je bdk2 tu.. skg cm dh ok sket.. kcuali tocet.. die tkjut sgt kot ble mayu wat gtu.. smpi skg, tocet byk luangkan mase utk pk blk knpe mayu wat gtu.. tocet bse lepak tepi2 jalan sambil perhatikan bajai yang lalu-lalang..

tocet ketika sedang mencari erti tindakan mayu tu..

mgkin tocet jd gtu ade sbbnye kot.. sbb aku tgk, tocet ni mmg xske gaduh2.. die leh go on dgn sape pn..

tmasuklah yg bju biru tu.. duk dkt2 pon die xkesa..mmg bjiwa rakyat la tocet ni..


skg, uma aku dh xgaduh2.. ktorg sume unite under the same sign.. ktorg dh ade simbol yg mlambangkan ppaduan ktorg..

ini dia lambang yang diperkatakan itu.. agak cantik tp yg penting adalah fungsinya sebagai penyatu semangat kami..


lps dr tu, ktorg idop hepi smpi skg..smpt gi jalan2 kt tmpt2 sjuk pon..

huhu..feeling2 UK

mayu si pendendam n tocet bjiwa rakyat

btw, mayu marah pon ade sbb jgk.. aku xleh tnjk kt cni sape yg salah, so aku tnjuk sketch yg aku bjaye dptkan je

ni lah pesalah tu.. agak2 cm sape ek?

die juga dipercayai dibantu oleh org atasannya..ni plak cm sape ek?

-the end-


DISCLAIMER - sume ni cte bohong, jgn nk tuduh aku bkn2 lak.. xkan la tocet leh baek2 dgn fahmi,kn? pk logik la sket..

haha.. apai mse jd emcee~

11 comments:

^-^ said...

haish...
pnjg tol cite dongeng ko nie...
ahkz...
tp pndai ek ko kaitkan sume bnde...
haha...
^-^

eiykaa said...

nugget tu cntek jek.
x hangus plak?
oppss.. :P

tocet said...

aku yg msk....xkan hangus~

Mayu said...

jgn tertipu dgn warna nugget 2..dia pnye kras mcm batu daa..hehe

tocet said...

dah nugget cap ayam..nk wat cmner??
msk cmner pon keras gak...at least xhangus cam org tu..lalalalala~

wahidi said...

aku brsyukur dgn nugget yg korg masak..trime kasih kwn2~

zoe sawyer said...

ayat biru tak bole bla..
kawan2~~~
hahah

Mayu said...

hehe bkn slh ku..lala~
biru mmg gitu,dia sgt pnuh rs ksyukuran..hehe

apai_apai said...

ni hasilnye ble aku upload sume gmbr dlm phone aku.. huhu..

bidadaribintang said...

0h abg apai (;

bidadaribintang said...

aishh

tataw nape saye ni nguks sangat

pic katun yg last skali itu kamu ea apai?

aishh aishh

lemnye saye

xD