15 July 2011

TOP 10 - movie yg x dapat tgk kat wayang tahun ni T__T

Setiap tahun, semua umat manusia penggila wayang mcm kitorg ternanti nanti tibanya summer.mengapa?ini kerana, cite2 yg best semua klua time2 summer.meleleh leleh air liur walaupun kitorg baru je tgk poster die.apetah lagi bile tgk trailer kat you tube.

selalunya thun2 lpas, antara bulan 5 dgn bulan 7 ni bajet duit mmg sebhagian besar ke wayang la peginye.x makan pon xpe, biarlah kurus keding mcm syapik sekalipun, asalkan dpt tgk kat wyg cite2 best ni.

tapi,ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tghari.air yg tenang jgn disangka tiada buaya.buaya yg tenang jgn disangka tiada gigi.dalam bulan mac 2011, berita mula tersebar yg pggung wyg kat indonesia xkn mnygkan lagi dah cite2 hollywood.mula2 igtkan tipu je,sbb mcm x logik je kan dengar, tapi apekan daya berita trsbut bukan sekadar rekaan.buleh pulak sykt pengedar filem x baya cukai kat kerajaan.dgn itu kerajaan indonesia telah mgharamkan muvie hollywood drpda ditygkan kat wyg.ceit.

hari brganti hari,mggu brganti mggu,bulan brganti bulan, mcm2 berita dah kami dgr.cukai dah bayar la, kerajaan indonesia dah terima byaran la ape la.tapi cite2 hollywood tetap x tayang2.harapan kami agar dpt tgk movie2 summer 2011 berubah dari sebesar sebuah planet pada awal tahun 2011 sehingga kini harapan kami hanya tinggal sebesar bakteria.

oleh kerana summer yang kian hampir ke pghujungnya, hati kitorg pon dah hancur luluh berkecai ibarat mangkuk kaca yang dilanggar lori, dgn ini kitorg senaraikan top 10 cerita yg kitorg x dpt tgk kat wyg summer kali ni T____T

#10 - The Hangover Part 2

sebab : cerita part 1 die layan je tgk.so kena la tgk part 2 gak.

#9 - Thor

sebab : thor tu mcm macho je nampak.lagipon sbb the avengers nak klua tahun dpan, semua crite pasal superhero the avengers kena la tgk dulu.

#8 - Green Lantern

sebab : die hijau.blog kecoakopro kan ade hijau2 sket.

#7 - Super 8

sebab : produser die steven spielberg.selalunye cite die macho2 belaka.

#6 - Fast Five

sebab : dengar cite ade the rock?kalau nak taw, the rock adalah idola kitorg masa zaman kanak2 dulu.

#5 - Kungfu Panda 2

sebab : kitorg mmg suka kartun.

#4 - X Men : First Class

sebab : kitorg penah feeling2 nak jadi xmen satu ketika dulu.

#3 - Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides

sebab : kalau the rock adalah idola zaman kanak2, jack sparrow pulak adalah idola kitorg masa zaman remaja.

#2 - Transformers 3 : Dark of the Moon

sebab : megan fox.oh lupe lak die dah xde.masa kecik2 dulu kitorg ade mainan transformers, rase x sdap pulak kalo x tgk muvie die kat wyg.

#1 - Nur Kasih the Movie

sebab : oleh kerana die mmg xkan tayang kat indonesia, muvie ini tidak memenuhi kriteria yang dikehendaki dan xleh dinobatkan sebagai movie no1 yg x dpt tgk kat wyg.cis.kalo x muvie ni mmg kitorg letak no1 punye.pecaye la.

#1 - Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

sebab : ni crite yg last kot.msti la kne tengok.siapa x penah tgk harry potter adalah ibarat die x penah mkn nasik seumur hidup die.






p/s : ranking ni kitorg maen hentam je, kalo x puas hati buleh susun sendiri.ranking ni adalah dibuat mengikut keadaan emosi masa kini yang sedang sedih sbb x dpt tgk harry potter.

4 comments:

LaDy mOrgana said...

salam,
akak ni mmg la silence reader bLog korang...
sebab bLog korang mmg terbayek!!!kelakar...
+akak adelah penduduk dan rakyat malaysia yg semua cukai berbayar...hahah..~
sO nak gtau...mmg rOgi dOw xtgk harry pOtter 7 part 2...~
akak da tgk 3D tygn pertama ari rabu then lyn nOn 3D lak ari kames...best best!!..mmg best ah..~

-wahidi- said...

oh.kitorg ingat blog ni hambar je xde org nak bace.x sangka la plak ade silence reader kan.hahah.

aaaaa.trnsfrmers x dpt tgk.hp7 pon x dpt.mmg hampa teruk la kitorg ni.nnti akak ade anak jgn la bagi die blaja kat indon.x dpt tgk wyg.hahah.

Lady mOrgana said...

hahahaha...mmg tamau htr gi sane pOn...baca korang ye blog pon da tau kesengsaraan korg...
neway akak da tgk 7 movie dari 11 yg korang higlight ni..tp mmg rugi ah korg xdpt tgk final HP 7 ni...terbayekk!!!

wahidi said...

okeh kak.heri poter dah lpas masok indon.dah tgk dah mggu lpas.best3.hehe.

akak dah xleh dah nak wat kitorg jeles.hentikan je la.sia2 je sume tuh.keh3.