03 April 2010

he who is potato~

Umum mengetahui,tanggal 21mac yang lalu,pejo telah pegi meninggalkan rumah kitorg walaupun baru beberapa bulan bersama..kehilangan beliau secara mengejut pada pagi tersebut bersama meja stadi beliau masih menjadi tanda tanya kami sekeluarga..

pejo sprti sdg mncari sebuah konklusi bbrapa hari sblom kehilangan beliau.

sebab2 pejo tinggalkan kitorg :
  1. die sbnrnye pindah umah kitorg kejap utk blaja format laptop je...bile die dah power die pon blah umah laen wat syarikat baru.die saje je nk bagi pelanggan abah dgn apai larik...
  2. die suke stadi.kitorg sume xsuke stadi.so die x suke.
  3. saer slalu kutuk die noob dota.so die kecik hati.
  4. wahidi xbagi pinjam laptop utk die maen dota.
  5. pejo kekurangan ruang utk terbang sbb umah kecoakopro sempit dan penuh dgn org.
  6. abah xsyg die lebih seperti mana die syg anak2 die yg laen.
  7. die memerlukan sebuah bilik utk brlatih brmaen gamelan yg die baru bli dekat jogja.
  8. ahli2 kecoakopro x tuff mcm die.die nk sume housemate2 die tuff dan berotot.
  9. dipercayai abah slalu cilok bantal die di mlm hari.so die xde bantal utk tdo dgn tenang,aman,tenteram dan harmoni.
  10. ahli2 rumah kecoakopro slalu kutuk die dan melukis gmba beliau di whiteboard umah.bile die padam je msti esoknye ade balek.so die kecik hati.
  11. kalo korg nak taw,hobi pejo adalah ice skating kat TA.pejo ckap kitorg x amerika sbb x minat ice skating cam die.
  12. die sbnrnye pindah umah shahli nk wat clan dota dgn diorg.sume nih sbb die jeles dgn kekuatan clan dota shahir.
selipar pejo yg ditinggalkan membuktikan pejo lari dari umah dgn trbang melalui balkoni

kesan2 kehilangan pejo kpada ahli kecoakopro :

sbb xde geng dah nk maen dota same2,saer hanya mmpu brmaen dgn kepala ikan.

tocet cbe menyembunyikan tangisan beliau mggunakan donat.

syapik trtdo kat klas selepas semalaman menangisi pemergian pejo.


oleh kerana trlalu sedih dgn kehilangan pejo,kami sekeluarga sebulat suara membuat satu undang2 baru :

undang2 3.66 akta 19 seksyen 7 kecoakopro : sesiapa yg menyebut nama p*jo di dalam rumah kecoakopro akan didenda sebyk 1000rupiah per sebutan.cukup 30000rupiah,kitorg akan pegi makan kat warkop same2.~



p/s : kepada pejo,abah rindu ko sangat3...balik la jenguk2 abah kat umah neh...

4 comments:

joer_el said...

aiseyh..cam melebih2 je cerita rekaan korg nih..jgnlah tngisi pemergian aku..'walaupun jauh di mata, hati aku sentiasa dekat ngan korg sume'.. ^_^

tocet said...

skadar bertanam tebu di pinggir bibir...skadar mnabur kata jnji manismu..setelah kau kunci kenangan kita bersama..kau pergi berlalu bgitu shaja...tanpa sempat berentap...ayuh PES~

Nasheev MI said...

jangan diucap selamat tinggal

Anonymous said...

pejo potato people...