24 January 2009

Profile Mbak

nama sebenar : er..ape ek? (eyh, name mbak ape?)

nama samaran : agent 47

nama panggilan : mbak (latin: pengawal peribadi)

pekerjaan : pengawal keselamatan peribadi, pembunuh upahan

tugas : menjage keselamatan seluruh warga kecoakopro

cara bekerja : menyamar sebagai orang gaji di rumah kecoakopro

umur : 21.. kot.. err.. umo mbak bpe?

tinggi : xde la tinggi sgt.. tp die leh jemur baju kt tmpt yg tinggi.. xtau cmne die buat

berat : xde la berat sgt.. kot..

kenderaan : basikal pink lengkap dengan GPS n Bluetooth(aku pn xtau npe leh ade..)

hobi : basuh pinggan, basuh baju, sapu & lap lantai, jemur baju tinggi2.

kelab bola faveret :
Kecoakopro FC

kelemahan : xde. mmg handal gile r.

cita2 : terus meningkatkan tahap pencapaian kerjayanya (nk mnigkat cmne lg? cm dh maximum je.)

rekod : siap kemas umah, basuh baju n pinggan dalam mase 30 minit
**kelas aku abes kul 9.10 a.m., kelas tocet stat kul 9.20 a.m., mase tocet gi kelas (9.15 a.m. baru mamat ni nk btolak), mbak lom dtg. lepas kelas, aku gi makan dulu, so, dlm 9.45 a.m. aku smpi umah. tgk2, umah dh siap kms dh. mbak ni mmg obses terhadap tugas.



movie faveret :

1. Lethal Weapon
2. Hitman
3. Wanted (err..cm ade link je cte2 ni)
4. SAW 1-5 (erk, mbak btol ke minat cte ni?)



10 lagu faveret :

1. skater boy - avril lavigne
*pasni mbak nk bli skate lak kot. bosan nek beskal*

2. eight days a week - the beatles
*mbak igt dlm sminggu de 8 hari kot. tu yg die dtg kje 7 hari sminggu*

3. clocks - coldplay
*sbb tu mbak pentingkan mase kot*

4. speed of sound - coldplay
*motivasi mbak utk bkerja pd klajuan bunyi. kalau ade lagu speed of light, lagi cepat la mbak kje*

5. lagu iklan DiGi - DiGi
*mbak sentiase bsame kami. cm binatang kuning2 tu gak*

6. cleaning out my closet - eminem
*xyah ckp. mbak alergik tgk almari selerak. 3 minit je die setelkan*

7. keep your hands off my girls - good charlotte
*versi mbak lak, keep ur hands off my boys*

8. pagi yang gelap - hujan
*lagu ni bg smgt kt mbak utk ttp bkerja wpun pagi2 tu gelap @ ujan*

9. gerenti beres - KRU
*mmg kje2 dlm uma ni gerenti beres. xpyh risau*

10. dedebu cinta - misha omar
*mbak xpduli debu ape, sume die bersihkan*


kemahiran :

1. taekwondo - pemegang tali pinggang kulit
*err. sape nmpk tali pinggang aku?
2. kung fu - pernah menjalani latihan di China
*aku rase mbak gune kung fu die utk jemur baju kt jaring bumbung tu.. org biase mane sampai beb..
3. menembak - lg terer dr warga kecoakopro yg stuck time exam
*sbb tu kite asek remed je.. kne blaja dr mbak nih..
4. memancing - bjaye mendapatkan ikan di longkang dpn umah
*perlu jgk kte blaja nih.. ujung2 bulan tu, leh la jgk dpt lauk..



pencapaian :

1. menghalang org syarikat listrik dari memutuskan bekalan
2. melipat kesemua baju dalam rumah ni dlm masa 2 jam 38 minit 14 saat
3. masak tomyam.. kot..
4. membaiki paip dpn umah yg pecah
5. menukar lampu toilet yg rosak



modus operandi :

mbak (agent 47) akn dtg setiap pagi sebagai seorang mbak biasa dan membersihkan rumah dgn ilmu2 yang dimilikinya. kelajuan bekerja adalah Mach 3 (kalau xtau, sile Google). warga kecoakopro hingga kini masih belum dpt membuat mbak berpeluh mnjalankan tugas. baju yang sengaja ditimbun banyak2 pun, die pandang sbelah mate je. tgk2, dh siap basuh. pakai tangan lak tu. lepas selesai sume kje, mbak akn blakon2 balik umah. tp sbenarnye, die ade kt port rhsia die, dkt je dgn umah ni. kami pon xtau kt mne. die lepak kt situ utk terus memantau kami andai ada serangan dari pihak ekstremist mahupun dari peminat. yg kami tau, kalau langit gelap sket je, die dh kt umah kami dh, nk angkat baju. pantas betol. so, kalau kami nk tau kt luar tu nk ujan ke x, kami tgk mbak dtg ke x. kalau mbak xdtg, mksudnye xujan la tu.



motto

1. impossible is nothing
*xde ape yg mbak xleh wat, sume bnde die reti. err.. tomyam tu x kot.*
2. agi idop agi ngelaban
*selagi mbak idop, die dtg kje 365 hari staun*



faveret line

1. ya udah
2. mas, sabun nya abis
3. pulang dulu ya


pas buat bnde ni, baru ktorg sedar, kami xtau pape pasal mbak but stil, die jalankan tugas dgn sgt cekap. sayangi mbak anda. jangan buli beliau. tambah2 kalau anda tau die pminat muvie2 SAW..k?

igt,
tanpa mbak, siapelah kite~
tanpa mbak, sape nk amek bju kite yg die gantung tggi2 tu~




bukti basikal mbak ade bluetooth
aku xtipu~

14 comments:

zoe sawyer said...

7. keep your hands off my girls - good charlotte
*versi mbak lak, keep ur hands off my boys*

pergh~~
mbakk protective ala2 britney~~
tatot~~~

2. melipat kesemua baju dalam rumah ni dlm masa 2 jam 38 minit 14 saat

bnyk giler baju..
lame nk mati melpat..musti lengoh~~~

klaka~
hik2

-=TiRa TiRot=- said...

ok. pasni aku akan lebih menghargai mbak aku~ wahhah!!

qishie qawaii said...

ahaha..
ko pon cm da obses ngn mbak ko je..
hohoho..
begitu teliti anda selidik
biodata beliau..
kikiki...
semangat ya!!

apai_apai said...

bkn pe..

ni je care utk aku luahkan rase terima kasih aku kt beliau..

huhu..

thx mbak~

sYazAnAsRaH said...

waaa..mbak yg updated...xde pic ke??

apai_apai said...

err..

beliau kn hebat..

lom sempat nk snap pic,
die dh loncat gi tmpt len..

die xmo identiti kantoi..

kami xkesa~

huhu

btw,
aku rse mbak ade kuase2 cm cte heroes tuh~

sYazAnAsRaH said...

ye??
mmg btol2 hebat mbak ni..
jge die leklok...
blanje mkn skali skale..

radhi_muff said...

gle best ade maid...kami tade~~

apai_apai said...

haha..

maid bukan sebarang maid~

protective~
defensive~
but
not expensive~

huhu

apai_apai said...

baru bayar gaji mbak hr ni~

ktorg lupe,
die pon xreti nk mtk..

huhu

500k

ikot tukaran skg,
de la dlm RM 160 sbulan..

haih..
gaji xleh nk murah lagik..

bahagi 7 org,
baru RM 22.86..

mbak2~

sYazAnAsRaH said...

waa..
mbak yg baek ati..
byr lambat,tak mintak pon...
kagum3~

qishie said...

hantar mbak kat kota malang sini bole?

apai_apai said...

mbak kje outstation utk bunoh org je..

nti sape nk jage ktorg~

Zulaika said...

whois this mbak?
kind of interesting